Novi Fiat Ducato: več tehnologije, več učinkovitosti, več koristi

Novi Ducato je evolucija izjemno uspešnega modela, ki je v zadnjih 33 letih – s svojimi 5 generacijami – prejel mnoge mednarodne nagrade in zabeležil velik komercialni uspeh, ki ga potrjuje več kot 2,6 milijona prodanih vozil po vsem svetu, od leta 1981 do danes.

Po velikem uspehu v ENEA regiji, je Ducato v teh letih prestopal meje Evrope in dosegel Rusijo, Latinsko Ameriko, Bližnji vzhod in Avstralijo. Danes je na voljo v 80 državah po vsem svetu, vključno s Severno Ameriko, kjer letos z znamko RAM igra eno vodilnih vlog. Fiat Ducato je tako »globalno« vozilo, ki bo gonilo rasti koncerna Fiat Chrysler Automobiles na področju lahkih dostavnih vozil.

 

Nov slog zunanjosti izraža najsodobnejše trende na področju oblikovanja vozil , ki skupaj s konceptom lahkega dostavnega vozila izraža močan občutek dinamičnosti, varnosti, kakovosti in vzdržljivosti. Novi član družine Fiat Professional nadgrajuje koncept povezovanja dizajna z uporabnostjo, ki je bil vedno značilen za ta model. Med mnogimi novimi značilnostmi sta dve barvi rešetke prednje maske, zaščitna drsna plošča pod odbijačem, nova 16-palčna platišča, nove LED luči, in sprednji odbijač v treh delih, za nižje stroške popravila.

V notranjosti novi Ducato ponuja tri nivoje opreme, z veliko prefinjenosti in elegance, z novimi sedeži za visok nivo udobja, h kateremu prispeva tudi novo stojalo za pijačo v sredinski konzoli. Novi Ducato je tudi prvo vozilo v segmentu, ki ima na sredini armaturne plošče ekskluzivno večnamensko stojalo s priklopno postajo za najrazličnejše naprave, kot so pametni telefoni, tablični računalniki, lahko pa služi le kot stojalo za papirnate bloke.

Poleg z značilnim, močnim in prepoznavnim videzom, se novi Ducato ponaša tudi z najnižjimi emisijami in porabo goriva v segmentu: le 5,8 l/100 km in 158 g/km CO2 in ciklu NEDC. To mu omogoča inovativni pogonski agregat MultiJet II Euro 5+, v različicah: 2.0 MultiJet s 85 kW (115 KM) in največjim navorom 280 Nm (5-stopenjski menjalnik); 2.3 MultiJet s 96 kW (130 KM) in največjim navorom 320 Nm (6-stopenjski menjalnik); 2.3 MultiJet s 110 kW (150 KM) in največjim navorom 350 Nm (6-stopenjski menjalnik); 3.0 MultiJet s 132 kW (180 KM) in največjim navorom 400 Nm (6-stopenjski menjalnik). Samodejni menjalnik Comfort Matic je na voljo pri vseh pogonskih agregatih MultiJet 2.3 in 3.0, z optimiziranimi nastavitvami, ki ustrezajo najrazličnejšim voznim razmeram in uporabi vozila.

Na osnovi bogatih izkušenj, ki jih je predhodnik nabiral po vsem svetu in v najrazličnejših okoljih, so pri Fiat Professional nadgradili lastnosti, ki vplivajo na zanesljivost in vzdržljivost. Zato je danes bolj kot kadarkoli Ducato usmerjen na globalni trg in se lahko izkaže kot dorasel vsakemu poslu v najrazličnejših in najzahtevnejših situacijah. Izboljšano vzdržljivost in zanesljivost mu omogočajo ojačitve karoserije in zaključkov, optimizirano udobje in zavorna moč, ter povečana zmogljivost in življenjska doba vzmetenja in sklopke. Ducato se tako ponaša z najboljšo bruto težo vozila (do 4,4 tone), maksimalno obremenitvijo zadnje osi (do 2,5 tone) in nosilnost (do 2,1 tone za furgone) v kategoriji z enojnimi zadnjimi kolesi.

Novi Ducato je naredil pomemben korak naprej tudi pri učinkovitosti in stroških uporabe, s poudarkom na zmanjšanju mase vozila in povečanju koristnega tovora. Ob tem pa so uporabili ustrezne materiale in elemente, kot na primer posebno zadnje vzmetenje iz umetne mase, ki so na voljo s širšo in bolj celovito ponudbo pogonskih agregatov. Vse našteto uresničuje strategijo znamke Fiat Professional »za vsako nalogo, svoja ustrezna motorizacija«.

Novi Ducato svojo vrhunskost dokazuje tudi z napredno tehnologijo, z najnaprednejšimi varnostnimi sistemi in napravami, ki so v pomoč vozniku; med slednjimi je zagotovo novi informacijsko - razvedrilni sistem.

V serijski opremi vseh vozil iz palete je sistem za elektronski nadzor stabilnosti (ESC), ki ga nadgrajuje sistem za preprečevanje prevračanja. Slednji povečuje udobje in ščiti tovor pred nepričakovanimi premiki, v povezavi s sistemom za zaznavanje položaja in težišča tovora (LAC). Sistem Hill Holder olajša speljevanje na klancu, k udobju in varnosti pa prispevata še sistem ASR proti zdrsu pogonskih koles in elektronski sistem za pomoč pri zaviranju (EBA).

Za zagotavljanje večje okretnosti in večjega udobja, je v serijski opremi Ducatov z motorji MultiJet 2.3 in 3.0 tudi Servotronic, med tem ko je množica sistemom na voljo med dodatno opremo, kot na primer Traction+ (v kombinaciji s sistemom za nadzor hitrosti med spustom po strmem klancu), sistem za opozorilo pred nenamerno menjavo voznega pasu in sistem za prepoznavanje cestnih oznak.

Novi Ducato vsebuje tudi novosti na področju informacijsko-razvedrilnega sistema, saj ima avtoradio s predvajalnikom zapisov v formatu MP3 in sistemom Bluetooth®; v najvišjih nivojih opreme pa tudi 5-palčni zaslon na dotik, kamero za vzvratno parkiranje, navigacijski sistem in digitalni radijski sprejem DAB+.

Novi model družine Fiat Professional ponuja najbogatejšo paleto s pogonom na prednja kolesa: dovolj pove dejstvo, da z različnimi kombinacijami karoserij, pogonskih sklopov in mehanike, dobimo 10.000 vozil za prevoz tovora, potnikov in baznih vozil za predelavo. Natančneje: paleta obsega osem različnih prostornin, od 8 do 17 m3, in se lahko pohvali z najboljšo učinkovitostjo v razredu. Poleg tega bo novi Ducato na voljo v štirih dolžinah in treh višinah pri lahkih dostavnih vozilih in v šestih dolžinah pri Ducatu za nadgradnjo.

vir: www.avto-triglav.si