Marchionne: Fiatov koncern bodo reševale nove alfe in nizkocenovni fiati

Alfa Romeo 4C spider - lepotica z Akrapovičevim pečatom

Fiatov koncern želi v petih letih prodajo povečati za 400 tisoč vozil letno. Pri tem stavijo na osem novih modelov alfe romeo, nizkocenovne fiate in večjo veljavo jeepa.

Predsednik Fiatovega koncerna Sergio Marchionne je predstavil petletni načrt, s katerim bi se italijansko-ameriški navezi Fiata in Chryslerja uspelo izvleči iz rdečih (Fiatovih) številk in se na lestvici globalne prodaje približati največjim imperijem, kot so Volkswagen, Toyota in General Motors.

Marchionne je ob tem napovedal, da bo ostal na čelu koncerna vsaj še do leta 2018.

Sergio Marchionne je ob tem napovedal, da bo ostal na čelu koncerna vsaj še do leta 2018.

Alfa Romeo z novimi osmimi modeli

 

Marchionne je potrdil ambiciozne načrte za Alfo Romeo, ki bo dobila osem novih modelov. Sredi leta 2015 lahko pričakujemo limuzino giulia, ki bo dimenzijsko podobna BMW-jevi seriji 3.
Med novostmi bosta tudi dva nova crossoverja, poslovna limuzina na dimenzijski ravni BMW serije 5, svoje zgodbe pa zato ne bo nadaljeval mito.
Do leta 2018 naj bi globalna prodaja Alfe Romeo z današnjih 74 tisoč poskočila na 400 tisoč vozil letno.

Fiat tudi z nizkocenovniki na ravni Dacie

 

Fiatova znamka bo ukinila modela sedici in bravo, zato pa je Marchionne potrdil različico crossover fiata 500, ki se bo po napovedih imenoval 500X.

Prihodnje leto bo Fiat začel predstavljati dodatne modele, med katerimi bosta tudi družinska kombilimuzina in karavan.

Na osnovi pande naj bi Fiat takrat predstavil tudi manjšega SUV, ki bo skupaj z limuzino in karavanom predstavljal osnovo Fiatove nizkocenovne ponudbe za odgovor na vse uspešnejšo prodajno zgodbo romunske Dacie.

Fiat ob tem napoveduje tudi prihod "posebnega modela". To bi bil lahko športni avtomobil, ki ga Torinčani razvijajo skupaj z Mazdo na osnovi njihove nove MX-5. Očitno se bodo uresničile napovedi, da ta skupni model na italijanski strani ne bo oplemenitil ponudbe Alfe Romeo, temveč Fiata.

Fiatovo prodajo želijo odgovorni z današnjih 1,5 milijona povečati na 1,9 milijona vozil letno.

Pri Maseratiju pa so potrdili serijsko proizvodnjo športnega kupeja alfieri.

Bo Jeep povečal prodajo za petino?

 

Koncern prav tako pričakuje 20-odstotno rast prodaje Jeepa, pri katerem se zanašajo na novega majhnega crossoverja renegada, novo generacijo grand cherokeeja in zamenjavo kultnega wranglerja.

Vsako leto novi ferrari, Maserati potrdil alfierija

 
Fiat je spremembe napovedal tudi na ravni svojih prestižnih športnih znamk. Tako bo Ferrari vsako leto predstavil nov model (dodatne različice obstoječih modelov, kot so FF, F12 berlinetta, in novega 458), pri Maseratiju pa so potrdili serijsko proizvodnjo športnega kupeja alfieri.

vir: www.siol.net/avtomoto