Terensko-mestni fiat 500 X, prvič devetstopenjski samodejni menjalnik

Fiat 500 X krepi konkurenco majhnih športnih terencev, kot prvi fiat pa ponuja tudi Jeepov devetstopenjski samodejni menjalnik. Na voljo bo v urbani in terensko usmerjeni preobleki...

Dimenzijska razlika med obema različicama 500 X je dva centimetra...

Fiat s crossover različico petstotice zaokrožuje njeno ponudbo. Podobno kot pri modelu 500 L bodo tudi pri 500 X pripravili različico za urbano in na drugi strani (v slogu opreme trekking) za izlete zunaj urejenih cestišč. Osnovni fiat 500 X je dolg 4,25 metra, bolj terensko usmerjen pa je še dva centimetra daljši. Obe različici sta široki 1,80 metra in visoki 1,61 metra. Avtomobil tako krepi razred crossoverjev in majhnih športnih terencev. Postavlja se ob bok vozilom, kot so nissan juke, renault capture, opel mokka, peugeot 2008, honda H-RV … Nezanemarljiva ne bo niti znotrajkoncernska konkurenca jeepa renegada.

Za prtljago za ta razred vozil solidnih 330 litrov

Prostornina prtljažnika znaša za ta razred solidnih 330 litrov, pri Fiatu obljubljajo preprosto prilagodljivost in uporabnost notranjosti. Kupcem bodo ponujali tudi veliko možnosti individualizacije vozila, saj bo na voljo v 12 različnih barvah in z osmimi različnimi platišči. Na avtomobil bodo vozniki lahko namestili tudi 18-palčna kolesa.

Prvi fiat z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom

Na voljo bodo štirje bencinski in trije dizelski motorji. Različice s sprednjim pogonom in bencinskim motorjem so opremljene z 1,6-litrskim motorjem in petstopenjskim ročnim menjalnikom ali prisilno polnjenim 1,4-litrskim motorjem. Pri tem sta na voljo šeststopenjski ročni ali samodejni menjalnik.

Vsi modeli s štirikolesnim pogonom so serijsko opremljeni z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom. Med motorji bodo na izbiro 1,4-litrski bencinski ali 2,4-litrski bencinski motor. Ta ne bo na voljo na vseh trgih.

Dizelsko ponudbo sestavljajo 1,3-, 1,6- in dvolitrski turbodizelski motorji. Najmočnejši dizelski motor je združen s šeststopenjskim ročnim ali devetstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Voznikov gumb drive mode selector prilagaja nastavitve vozila

Voznik bo lahko z gumbom drive mode selector izbiral način vožnje, ki se dotikajo nastavitev motorja, zaviranja, volanskega mehanizma in prestavnih razmerij. Pri terenski različici 500 X so možnost all weather nadomestili z nadzornim sistemom traction control.

vir: www.siol.net