Novice


Alfa Romeo stelvio: prvi SUV italijanske znamke, ki obljublja veliko

Stelvio je prvi športni terenec Alfe Romeo. Italijani obljubljajo najboljše vozne lastnosti med prestižnimi športnimi terenci, v ponudbi pa je tudi različica quadrifoglio z več kot 500 "konji". Stelvio je eden ključnih novih modelov italijanske avtomobilske znamke, ki poskuša z več milijard evrov vredno naložbo izpeljati svoj preporod.

Read More

Fiat Tipo prejel nagrado Autobest

Novi Fiat Tipo je letošnji dobitnik prestižne lovorike, ki jo podeljuje žirija Autobest. Tako je odločilo 26 avtomobilističnih novinarjev, ki prihajajo iz 26 držav. S skupno prejetimi 1492 točkami je Fiat Tipo premagal ostale štiri letošnje finaliste (nova Opel Astra, novi Hyundai Tucson, Honda CRV in Mazda CX-3). Strokovno žirijo je navdušilo tudi odlično izraženo razmerje med vrednostjo za kupca in prodajno ceno avtomobila. Gre za koncept, ki je eden ključnih dejavnikov strategije za modele v paleti znamke Fiat. Fiat je edina avtomobilska znamka, ki  je ta uspeh dosegla že tretjič.

Read More

Novi Doblò Cargo: Poslovni uspeh se začne tukaj

Novi Doblò Cargo četrte generacije prinaša več uporabnosti, več zmogljivosti in več vrednosti. Novi član družine Fiat Professional se uvršča v sam vrh kategorije po zmogljivosti, uporabnosti, nosilnosti, produktivnosti, varčni porabi goriva in nizkih stroških uporabe. Je naslednik zmagovalnega modela (od leta 2000 je bilo prodanih več kot 1,4 milijona vozil Doblò) in utrjuje vodilni položaj v svojem segmentu, saj predstavlja kar 25 odstotkov vseh lahkih gospodarskih vozil v Evropi.

Read More

V letu dni prodanih več kot 1 milijon vozil znamke Jeep®, rekordna prodaja v svetovnem merilu tretje leto zapored

Znamka Jeep® je, z več kot milijon prodanimi vozili v letu 2014 po vsem svetu, že tretje leto zapored zabeležila rekordno prodajo. 1.017.019 prodanih vozil Jeep® pomeni 39 % boljši rezultat v primerjavi z letom 2013, ko je bilo prodanih takrat rekordnih 731.565 vozil.

Read More

Predstavlja se novi Jeep® Renegade: najzmogljivejši mali športni terenec

Jeep® Renegade združuje vrhunske terenske zmogljivosti in prvovrstno cestno vozno dinamiko. Z vstopom na rastoči trg majhnih športnih terenskih vozil razširja ponudbo vozil Jeep® in hkrati ohranja Jeepov legendarni pustolovski duh. Renegade predstavlja edinstveno kombinacijo najboljših terenskih zmogljivosti v razredu, občutka svobodne vožnje po brezpotjih, premiernega 9-stopenjskega samodejnega menjalnika v segmentu, ki omogoča izjemne cestne in terenske vozne zmogljivosti, varčnih motorjev, izpopolnjenosti ter inovativnih varnostnih in naprednih tehnoloških rešitev.

Read More

Fiat 500X – nov član družine 500 na novi platformi in z velikimi ambicijami

Torino, Italija - Fiat 500X trka na vrata kluba premijskih multitalentiranih avtomobilskih križancev. Njegovi aduti so nedvomno podoba, vozne lastnosti in napredna tehnika, enaka kot pri Jeepovem renegadu.

Read More

Jeep® Cherokee: inovativnost in svobodni duh narekujeta prihodnost blagovne znamke

Nova generacija Jeepa Cherokee povsem na novo opredeljuje kategorijo, ki so jo pri Jeepu® razvili pred tridesetimi leti: elegantna in športna oblika, 9-stopenjski samodejni menjalnik premierno v razredu srednje velikih športnih terenskih vozil, izboljšana cestna vozna dinamika in upravljanje, Jeepova izjemna štirikolesna pogonska zmogljivost, vrhunsko dodelana notranjost, inovativne tehnološke rešitve, učinkovitost na novi ravni, razvedrilo in udobje, varnost s petimi zvezdicami (organizacija Euro NCAP je vozilu podelila priznanje za najvarnejše športno terensko vozilo za leto 2013 v svojem razredu).

Read More

Terensko-mestni fiat 500 X, prvič devetstopenjski samodejni menjalnik

Fiat 500 X krepi konkurenco majhnih športnih terencev, kot prvi fiat pa ponuja tudi Jeepov devetstopenjski samodejni menjalnik. Na voljo bo v urbani in terensko usmerjeni preobleki...

Read More

Novi Fiat Ducato: več tehnologije, več učinkovitosti, več koristi

Novi Fiat Ducato je naslednja stopnja v razvoju vozila, ki je v 33 letih in petih generacijah (od leta 1981) pritegnil 2,6 milijona strank. Ponuja številne nove funkcije, več tehnologije, učinkovitosti in koristi.

Poleg regije EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika), je Fiat Ducato prisoten v Rusiji, Latinski Ameriki, na Bližnjem vzhodu in v Avstraliji. Prodaja se v več kot 80 državah po vsem svetu, v Severni Ameriki kot RAM PROMASTER. Je torej svetovno vozilo, gonilo rasti družbe Fiat Chrysler Automobiles v razredu lahkih gospodarskih vozil, zato mora biti kos nalogam v najzahtevnejših razmerah. Novi slog zunanjosti je rezultat najsodobnejšega oblikovanja vozila in izraža močan občutek dinamike, varnosti, kakovosti in trpežnosti. Nadaljuje koncept »oblike, povezane z uporabnostjo«.

Read More

Novi Jeep® Cherokee: Podajte se na lov za novimi izkušnjami

Novi Jeep® Cherokee se ponaša s tehnološko razvitostjo in učinkovitostjo ter spoštuje legendarne prvine znamke Jeep®. Dviguje merila z izjemnimi zmogljivostmi na cesti, vodljivostjo in gospodarno rabo goriva ter najboljšo štirikolesno zmogljivostjo in ekskluzivno tehnologijo v svojem razredu.

Read More

Pripravite se na nove dogodivščine: novi Jeep® Renegade, najzmogljivejši mali športni terenec vseh časov

Če želite raziskati in doživeti širni svet, potrebujete vozilo, ki lahko premaga tako rekoč vsako oviro. Povsem novi Jeep® Renegade ima vse, kar potrebujete, in ničesar odveč.

Novi Renegade je v vsakem pogledu pravi Jeep®, saj ima kultno mrežo hladilnika s sedmimi režami in neustrašni videz. Je mali športni terenec, ki navdušuje ne le s svojo obliko, temveč tudi z okretnostjo pri vožnji po mestu in s terenskimi zmogljivostmi pri odkrivanju novih brezpotij, s katerimi bo premagal tako rekoč vsako oviro. Je vedno pripravljen in zmogljiv.

Read More

Marchionne: Fiatov koncern bodo reševale nove alfe in nizkocenovni fiati

Alfa Romeo 4C spider - lepotica z Akrapovičevim pečatom

Fiatov koncern želi v petih letih prodajo povečati za 400 tisoč vozil letno. Pri tem stavijo na osem novih modelov alfe romeo, nizkocenovne fiate in večjo veljavo jeepa.

Predsednik Fiatovega koncerna Sergio Marchionne je predstavil petletni načrt, s katerim bi se italijansko-ameriški navezi Fiata in Chryslerja uspelo izvleči iz rdečih (Fiatovih) številk in se na lestvici globalne prodaje približati največjim imperijem, kot so Volkswagen, Toyota in General Motors.

Marchionne je ob tem napovedal, da bo ostal na čelu koncerna vsaj še do leta 2018.

Read More

Novi Fiat Ducato: več tehnologije, več učinkovitosti, več koristi

Novi Ducato je evolucija izjemno uspešnega modela, ki je v zadnjih 33 letih – s svojimi 5 generacijami – prejel mnoge mednarodne nagrade in zabeležil velik komercialni uspeh, ki ga potrjuje več kot 2,6 milijona prodanih vozil po vsem svetu, od leta 1981 do danes.

Po velikem uspehu v ENEA regiji, je Ducato v teh letih prestopal meje Evrope in dosegel Rusijo, Latinsko Ameriko, Bližnji vzhod in Avstralijo. Danes je na voljo v 80 državah po vsem svetu, vključno s Severno Ameriko, kjer letos z znamko RAM igra eno vodilnih vlog. Fiat Ducato je tako »globalno« vozilo, ki bo gonilo rasti koncerna Fiat Chrysler Automobiles na področju lahkih dostavnih vozil.

Read More

Novo v Sloveniji: Alfa Romeo Giulietta 2014

Najprej boste opazili novo prednjo masko, temnejšo podlago prednjih žarometov, poznavalci pa še drugačno obliko prednjih meglenk, nove barve zunanjosti (s tremi novimi je ponudba razširjena na 11 odtenkov) in več možnosti pri izbiri aluminijastih platišč (od 16 do 18 palcev). Toda sprememb je po treh letih od predstavitve še veliko več.

Read More

Alfa romeo giulietta z novim dizelskim motorjem JTDM

Prenovljena alfa romeo giulietta bo kot prva dobila nov Fiatov dvolitrski dizelski motor JTDM, ki zmore 110 kW in 380 NM navora...

Read More

Potek izdelave alfe romeo 4C

Alfa Romeo le vsake toliko časa ustvari nov avtomobil in 4C je eden takšnih, ki si ga še kako želimo čimprej videti. Športnika že izdelujejo v Maseratijevi tovarni v Modeni, kjer poteka tako priprava materiala kot sestavljanje vozila. Končni rezultat še podrobno pregledajo roboti, ki preverijo več kot 400 potencialnih točk, kjer bi se morebiti pojavila napaka.Nato sledi še test na stezi, kjer z "mini Ferrarijem" vozniki prevozijo 40 kilometrov. Če so inženirji po vožnji z njim zadovoljni, je avtomobil pripravljen, da mu najdejo kupca.

Read More

Alfa romeo 4C z enako maso kot volkswagen up

 

Alfa Romeo je v Maseratijevi tovarni v Modeni začela izdelovati nov model 4C, ki bo sprva na voljo v omejeni različici launch edition.

Read More

Fiat šesto leto zapored znamka z najnižjo povprečno vrednostjo emisij CO2 v Evropi

V letu 2012 je bil Fiat že šesto leto zapored znamka z najnižjo povprečno vrednostjo emisij CO v Evropi: 119,8 g/km. Rekord je uradno potrdila družba JATO Dynamics, svetovno vodilno podjetje za svetovanje in raziskave na področju avtomobilizma.

 

Gre za pomemben dosežek in dokaz Fiatovih nenehnih prizadevanj za trajnostno mobilnost: v zadnjih šestih letih je Fiat zmanjšal povprečno vrednost emisij CO2 za približno 13%, iz 137,3 na 119,8 g/km. Ta rezultat je bistveno nižji od vrednosti 130 g/km, ki jo je kot cilj za leto 2015 določila Evropska unija.

Read More

Alfa Romeo na 83. mednarodnem salonu v Ženevi

Premierna predstavitev Alfe Romeo 4C, MiTo SBK tudi v oštevilčeni omejeni seriji in nova različica Veloce, ki dopolnjuje paleto modela Giulietta...

Alfa Romeo se na letošnjem mednarodnem salonu predstavlja z izjemnim razstavnim prostorom, ki se odvija kot ovinkasta cesta za dinamično vožnjo. Gre za odlično okolje za premierno predstavitev Alfe Romeo 4C, kompaktnega superšportnika, čistega koncentrata pravega športnega vozila s pristnimi vrednotami znamke: italijanskim slogom, zmogljivostjo, tehnološko odličnostjo, maksimalnim užitkom v vožnji in vrhunskim nivojem varnosti.

Read More

Fiat na 83. mednarodnem salonu v Ženevi

Fiat bo na mednarodnem salonu v Ženevi predstavil tri svetovne novosti:

  • 500L Trekking,
  • 500 GQ ter
  • Pando 4x4 z dvobarvno karoserijo...
Read More